Gebedsochtend

Elke dinsdagochtend houden we een gebedsochtend. De ochtend gaat zo:

9.45: De koffie staat klaar.

10.00: We beginnen met het zingen van een paar liederen voor God. Daarna leest iemand een stukje uit de Bijbel en vertelt iets over dat stukje.

Daarna is er ruimte om kort te delen waarvoor we straks willen bidden of danken. Of we kunnen aan de anderen vragen of zij voor ons willen bidden. Dan gaan we bidden.

11.30: Op z’n laatst sluiten we nu het gebed af en gaan we naar huis.

Waarom zou ik bidden?
Bidden is de adem van mijn ziel,
wakkert het vuur aan in mijn hart,
is de warmte van mijn leven
(Toon Hermans)

Het is fijn om je leven met God te delen! Als je bidt, praat je rechtstreeks met God zelf. Je kunt tijdens het bidden alles met Hem bespreken: al je vragen, zorgen, moeilijkheden. Over alles uit je hele leven; je hoeft niets voor Hem te verbergen. En tijdens het bidden kun je Hem ook bedanken en complimenten geven. Sommige mensen bidden hardop, andere mensen bidden in hun gedachten. De één bidt lang, de ander kort. De één bidt al zijn hele leven, voor de ander is het helemaal nieuw.

Luistert God wel, als we bidden?
Nou en of! God zelf belooft ons:
“Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren” (Jeremia 29) en:
“Alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen” (Markus 11).

Ik vind het wel wat spannend…
Dat begrijpen we! De meeste mensen vinden het wel spannend, in het begin. Misschien ben je niet gewend om te bidden, en al helemaal niet in een groep… Daarom is het belangrijk om te weten dat niets moet. Je móet niet meezingen, je móet niets noemen waar we voor kunnen bidden, je móet niet hardop bidden. Kom maar gewoon kijken en luisteren hoe het allemaal gaat. En dan merk je vanzelf of jij mee wilt doen, en op welke manier.

Waar en wanneer zijn de gebedsochtenden?
De ochtenden worden gehouden op elke dinsdag in De Ontmoeting.
Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie?
Bel dan met Albert-Jan en Jacqueline Cloo, telefoonnummer 06-23581417/06-13254471 of mail naar: de.ontmoeting.deventer@gmail.com