Expositie

In De Ontmoeting is altijd een mooie expositie te zien. Elke expositie duurt twee of drie maanden. De ene keer hangen er schilderijen, de andere keer foto’s. Of nog iets anders. Soms van een beginnend kunstenaar, soms van iemand die al veel vaker een expositie heeft gehad.

Soms is de kunstenaar zelf ook aanwezig in De Ontmoeting en kun je dingen aan hem of haar vragen of vertellen.

U bent van harte welkom om, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee, de foto’s en schilderijen te komen bekijken!

Huidige exposant: Selma Nelemans
Momenteel exposeert Selma Nelemans een mooie selectie van haar schilderijen en tekeningen bij De Ontmoeting in Deventer.

Over Selma Nelemans
Selma woont in Deventer. Zij is 44 jaar oud, getrouwd met Kees en trotse moeder van 3 kinderen. Selma werkt bij Stichting Philadelhia Zorg als coördinerend begeleider op een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

In 2016 ging Selma door een moeilijke periode. Dit zette haar aan om haar oude hobby, tekenen, weer op te pakken. Door de jaren heen heeft zij verschillende cursussen en lessen gevolgd. Selma tekent en schildert altijd zittend, op een niet te groot doek/papier, omdat reuma aan haar voeten het onmogelijk maakt om lang te staan.

Over de expositie:
“Ik vind dat je met je creativiteit laat zien wat je bent en waar je  voor staat.”, zegt Selma. “Vaak gebeurt dit bij mij onbewust en kan ik dit als een schilderij af is benoemen. Tekenen en schilderen ontwikkelt zich door de jaren heen, mee met mijn levensloop en de vaardigheden en interesses van dat moment.”

De expositie toont portretten en schilderijen van mensen die bezig zijn. Ook zijn er landschappen te zien en interieurs in geometrische en /of abstracte vormen. De onderwerpen laten een stukje zien van Selma’s zoektocht in het leven, haar hoop en zeker weten op het licht, haar god en geloof.

Daarnaast enkele pasteltekeningen van dieren en Deventer, uit de een vroegere periode van haar tekenen.

Opnieuw een expositie die het bekijken waard is, en die we van harte bij u aanbevelen.

Een voorbeeld uit de expositie:

Een impressie van voorgaande exposities:c
Hieronder zie je een aantal schilderijen en foto’s die al in De Ontmoeting hebben gehangen.