Expositie

In De Ontmoeting is altijd een mooie expositie te zien. Elke expositie duurt twee of drie maanden. De ene keer hangen er schilderijen, de andere keer foto’s. Of nog iets anders. Soms van een beginnend kunstenaar, soms van iemand die al veel vaker een expositie heeft gehad.

Soms is de kunstenaar zelf ook aanwezig in De Ontmoeting en kun je dingen aan hem of haar vragen of vertellen.

U bent van harte welkom om, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee, de foto’s en schilderijen te komen bekijken!

Huidige exposant: Oleksandra Prenko
Momenteel exposeert Oleksandra Prenko een mooie selectie van haar handgemaakte tapijten bij De Ontmoeting in Deventer.

Over Oleksandra:

Ik ben Oleksandra Prenko, geboren in 1966, uit Oekraïne. Vanwege de recente gebeurtenissen werd mijn land een plaats voor oorlogsactiviteiten, en daardoor moest ik immigreren. Sinds oktober 2022 woon ik in Nederland.
Ik ben lid van de Nationale Unie van volkskunstmeesters van Oekraïne. In 1986 ben ik afgestudeerd aan een kunstacademie, gespecialiseerd in handgemaakte tapijten. Ik heb 36 jaar ervaring als docent en heb mijn kennis en vaardigheden gedeeld met iedereen die kostbare handgemaakte tapijten wilde maken.
Mijn inspiratie
De goed bewaarde gewoonten van de nationale cultuur in Oekraïne werden een oorspronkolijke inspiratiebron voor mijn eerste kunstwerken. Communicatie met mensen uit verschillende culturele achtergronden vergroot mijn kennis over de wereld en heeft een positieve invloed op het creëren van nieuwe gobelins.
Mijn doel
Mijn doel is om gobelins als kunstwerk te bevorderen. Op dit moment ben ik geïnteresseerd in de Nederlandse kultuurgeschiedenis. Vanuit mijn persoonlijke visie maak ik gobelins op basis van Nederlandse kleuren en vormen en wil ze “Nederlandse inspiratie” noemen.
Ik wil ook traditionele wandtapijten van Oekraïne aan een groot publiek presenteren.

.
Opnieuw een expositie die het bekijken waard is, en die we van harte bij u aanbevelen.

Een voorbeeld uit de expositie:

Een impressie van voorgaande exposities:
Hieronder zie je een aantal schilderijen en foto’s die al in De Ontmoeting hebben gehangen.