Alpha

De Alpha gaat weer van start!
Vanaf 6 september wordt er een nieuwe ronde van de Alpha gehouden.
De cursus zal worden gehouden op de dinsdagavonden, vanaf 18.00 uur.

Je kunt je nu al voor deze cursus opgeven als deelnemer!
Hieronder kun je meer informatie over de cursus lezen.

Wat is Alpha?
De Alpha biedt iedereen de mogelijkheid om in elf avonden en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!
Je bent zeker niet de enige!
Meer dan 16 miljoen mensen wereldwijd hebben de Alpha inmiddels gevolgd. In Nederland waren dat er ruim 195.000. De cursus wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen.

De Alpha is iets voor mensen die…
…vrijblijvend meer willen weten over het christelijk geloof
…christen zijn en de basis willen opfrissen
…denken dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde

Cursusinhoud
De Alpha bestaat uit elf avonden, die telkens dezelfde opbouw hebben. De avond begint met een maaltijd. Dit moment is een belangrijk onderdeel van de cursus. De cursisten leren andere deelnemers en de cursusleiding op een informele manier kennen.

Thema’s
Na de maaltijd is er een pakkende inleiding over het cursusonderwerp. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: ‘Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Wat kan ik het best met de rest van mijn leven doen?’.

Doorpraten
In kleine vaste groepen wordt met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken. Alle vragen kunnen gesteld worden, geen vraag is te gek.

Weekend
De Alpha heeft ook een Alphaweekend. Van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag gaan we lekker weg naar een mooie locatie. Tijdens het weekend gaan we dieper in op een bijzonder onderwerp: de Heilige Geest. Er zijn drie inleidingen waar we over doorpraten, er is tijd en ruimte voor sport, wandelen, gezelligheid, mooie gesprekken. De cursisten die de Alpha hebben gedaan vinden dit weekend echt het hoogtepunt van de cursus!

Kosten
De Alpha is gratis. Wel vragen we een paar bijdragen om de kosten in de hand te houden.
Voor de maaltijden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50.
Voor het Alphaweekend wordt een bijdrage gevraagd van € 25,00.
We weten dat deze kosten voor sommige mensen moeilijk op te brengen zijn. Laat je daardoor niet weerhouden om je op te geven. We willen niet dat je vanwege het geld niet mee zou kunnen doen. Je bent gewoon welkom!

Vervolg
Als de Alpha is afgelopen wil je misschien nog meer weten of nog dieper over dingen doorpraten. Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om alleen of in groepsverband verder te gaan. Hierover lees je meer op de pagina Vervolg Alpha.

Wil je meer informatie?
Bel dan met Johannes Bos , telefoonnummer 06-26842476) of met Albert-Jan en Jacqueline Cloo, telefoonnummer 06-23581417/06-13254471 of mail naar: de.ontmoeting.deventer@gmail.com.

Wil je je opgeven voor de Alpha?
Dat kan door te mailen naar de.ontmoeting.deventer@gmail.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.